Русенец сигнализира за щети по жилищна сграда след ремонт на ВиК

3

От началото на 2023 година са заведени няколко жалби до Управителя на ВиК - Русе

Жител на ул. "Хан Крум" № 6 в Русе, сигнализира за увреждания по външната гранитна облицовка на сградата, за които смята, че са причинени от ремонта на ВиК мрежата.

Според Николай, плочите са се разлепили и разместили в резултат от работата на строителните машини, ударите и вибрациите. Той е подал жалби до Управителя на ВиК - Русе, но до момента не са предприети действия за отстраняване на щетите.

Николай е категоричен, че строителните фирми са калпави и са прекалено много повредили околната инфраструктура, най-вече жилищната сграда и магазина му.

"​Направени са увреждания по външната гранитна облицовка на сградата, намираща се на ул. „Хан Крум“ № 6 в г. Русе, като някои плочи са се разлепили и разместили в резултат от работата на строителните машини, ударите и вибрациите и поради калпазанската работа на строителните работници. Цялата инфраструктура наоколо по улиците "Д-р Петър Берон", "Хан Крум" и "Хан Аспарух" беше увредена, но се направи вече ремонт по споменатите улици, поставиха се нови бордюри, асфалт, направи се ремонт и по отношение на повредите нанесени на тръбопроводите на „Топлофикация Русе“ АД и другите комуникации, а за нанесените поражения върху жилищната сграда не се предприемат ремонтни дейности за отстраняване на нанесените щети.

От началото на 2023 г. са заведени няколко жалби до Управителя на ВиК - Русе, но досега – нищо. Управителят твърди, че няма пари и добри майстори-специалисти и че не той, а строителните фирми са виновни и че не можело да се докаже, че щетите са нанесени в процеса на подмяна на старите тръби с нови. Трябва все пак някой да отстрани щетите.", пише русенецът до редакцията на Dunavmost.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Комшия
    Гранитните плочи се нацепиха след ремонта на улицата от Община Русе, а не на ВИК ремонтите. Не защитавам водното,но вибрациония валяк използван при полагането на асфалта са истинската причина за това.
  • 12
    1
    Цеко
    Ако това на снимките са щетите, тоя само губи времето на хората. Да фигура тия плочки и да ляга да спи, търси май само някой без пари да му ги опрай.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари