Русенец представи България на Световно първенство по Бадук(Го)

0

Русенецът Теодор Недев взе участие в 11тата Световна Купа на Корейския Министър Председател по Бадук(Го).

Турнирът се проведе в гр. Буан (меката на корейския бадук), в близост до гр. Инчон от 3-ти до 9-ти септември,2016г. и събра общо 57 участника от шест континента - Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и Океания. На първо място  в Световното първенство се класира Рундон Ян от Китай, на второ - Ю Чен Лай от Тайван, а на трето – Хейсо Ким от Корея. Теодор завърши с 2 поредни победи от общо шест срещи.

На Световното първенство присъстваха много видни представители на спортните среди като президентите на Корейската и Азиатската Го Федерации, много деятели, състезатели и треньори. Наградите на призьорите връчи лично корейският министър на културата и спорта.

Независимо, че дълго време се търсеше спонсор за участието на г-н Недев, такъв не се намери, и в крайна сметка домакините бяха така любезни да поемат всички разходи по пътуването, настаняването и целия престой на българина в Южна Корея. На фона на 70 млн. лв., които България е похарчила за 4 години подготовка и участие на българските спортисти на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, за две години Теодор има над 25 медала от ушу, го и международен шахмат от европейски, балкански и републикански състезания без официална подкрепа от държавата.

С участието си Теодор Недев, който е председател на Българската  Федерация по Го-Уейци-Бадук, създаде приятелски връзки и повече възможности за развитие на този спорт в България и Русе. СНЦ „Движение за хармонично развитие на човека“ / Body, mind and soul training предлага редовни обучения и тренировки за деца и възрастни в гр. Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари