Русенец обвинен за трафик на хора ще бъде съден във Франция

1
Установени са седем от жертвите - пълнолетни българки
Установени са седем от жертвите - пълнолетни българки

Тридесет и шест годишният Кирил Фараонов от Русе, който бе задържан преди около две седмици с европейска заповед за арест като организатор на група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, ще бъде екстрадиран във Франция.

Това реши днес Окръжният съд в крайдунавския град, след като на 16-ти февруари мъжът даде съгласието си за екстрадиция.
Очаква се Фараонов да бъде предаден на френските власти до десетина дни, като дотогава мъжът ще остане в русенския арест. От Франция вече е постъпила и гаранция, че ако мъжът бъде осъден там, ще изтърпи наказанието си в България, пише БТА

Фараонов бе задържан след акция на гранични полицаи и на двама служители от съдебната полиция на град Марсилия, проведена в Русе, София, Силистра и Монтана. В района на Марсилия полицаи са задържали и две жени - Г. Р. /33 г./ и Д. М. /22 г./, основни съучастници на русенеца. Граничните полицаи са започнали работа по случая през юни миналата година.

Тогава те са получили първата оперативна информация за група от района на Русе, която извършва трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България за страни от Западна Европа, основно за Марсилия, Франция.

Установени са и седем от жертвите - пълнолетни българки. По системите за бързи парични преводи на името на Кирил Фараонов и на негови съучастници са изпратени повече от 200 000 евро, придобити от експлоатацията на жертвите на трафика. Г. Р. и Д. М. са събирали парите от сексуално експлоатираните жени в Марсилия и са ги превеждали на организаторите на престъпната дейност.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари