Русенец е сред най-добрите адвокати у нас

2

Русенецът Петър Николов получи признание като един от най-добрите млади адвокати у нас.

Това се случи по време на церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Новата генерация: Юристите“, организиран от вестник „Стандарт“.

Тя събра елитът на правния свят в Огледалната зала на Софийския университет, като сред присъстващите бяха проф. Огнян Герджиков, адв. Тодор Батков, доц. Атанас Семов, омбудсманът Мая Манолова, ректорът на Софийски университет проф. Атанас Герджиков, народни представители, зам.-министри и други от цвета на гилдията, сподели Николов, информира ТОП НОВИНИ.

Целта на конкурса е да представи на обществеността най-добрите млади професионалисти в гилдията на юристите, да се популяризира опита, който трупат, както и каузите, които отстояват. Събитието е посветено и на 25-годишнината от приемането на Конституцията от Седмото Велико Народно събрание, обнародвана на 13 юли 1991 г.

Организаторите раздадоха награди в 4 категории за адвокати - "Дело на годината", "Социална ангажираност", "Млад експерт" и "Млад адвокат 2016", както и призове за "Млад нотариус 2016" и "Млад частен съдебен изпълнител 2016".

Петър Николов бе отличен с Грамота за второ място в категория „Дело на годината“.

"Победата е морална. Получих я в университета, който са завършили две поколения - баща ми и брат ми. Сигурен съм, че и двамата се гордеят с мен. Тя е в памет на баща ми и за всички хора, които ми дадоха възможност да ги защитавам. Благодаря!", сподели след награждаването в профила си в социалната мрежа фейсбук Николов, който освен грамотата получи и подарък от Българската монетна къща монета от възпоменателна медална емисия Христо Ботев от поредицата „Бележити българи".

Петър Николов е роден в Русе. Завършил е "Право" в Юридическия факултет на Русенския университет "Ангел Кънчев". От години живее и работи във Варна. След като трупа юридически стаж в структурите на Министерството на финансите и на Министерството на отбраната, той става част от Варненската адвокатска колегия през 2014. Още с първото си явяване в съдебната зала стига до престижната номинация в категорията "Дело на годината" на Годишните награди за правосъдие 2014 "Темида - цената на истината". Той представлява Андрей Едрев в делото му срещу Министерски съвет за отказ на достъп до информация за договорите за златните концесии у нас.

Той заслужи такава номинация и през тази година затова, че е адвокат е на групата "Търсим Се", бореща се за отпадане на тайната на осиновяване в България. Междувременно Николов представлява и други неправителствени организации, подпомагащи хора в затруднено положение. Доброволец и дарител от бедствието в Аспарухово, основател на "Вирутална юридическа приемна" във Фейсбук, както и един от първите хора осъдил банка в България за ипотечен кредит.

По-рано тази година неговата кантора в лицето на адв. Мартин Пеев се нае да защитава Динко Вълев от Ямбол, популярен като "ловеца на бежанци", след пуснатата срещу него жалба от страна на Български хелзинкски комитет.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари