Русе загуби изрядни духовници

0
Митрополит Наум: Съжалявам за голямата загуба
Митрополит Наум: Съжалявам за голямата загуба

Съжалявам за голямата загуба, която постигна Русенската епархия да се лишим от изрядни духовници, изрядни свещенослужители, хора, които по своето убеждение, по своята вяра, по възложението, което имаха от епархийското ръководство, се стремяха съвестно и с необходимото внимание да се трудят всеки на своето място на Господната нива.

Това заяви Русенският митрополит Наум по повод на смъртта на тримата русенски духовници, предаде БТА.

Игуменът на Басарбовския манастир архимандрит Антоний, йеродякон Софроний, брат на Басарбовския манастир, и свещеникът Венелин Петков - ефимерий в село Нисово, загинаха снощи при тежка автомобилна катастрофа край град Разград.

"Само добри думи мога да кажа за тримата. Архимандрит Антоний е игумен на Басарбовския манастир от 1 август 2014 година. За йеродякон Софроний, брат на Басарбовския манастир, в края на 2014 г. постъпи като послушник в манастира. Беше подстриган за монах през 2015 година. И двамата бяха изключително изпълнителни духовници. От времето, когато свързаха своя живот със Светата обител, всички виждаме, че приключи възстановяването на храма. Отец Венелин беше добър свещенослужител - енорийски свещеник в селата Божичен и Нисово. Всеки според своя жребий се стараеше да изпълнява с любов възложеното му послушание", каза Русенският митрополит.

Трима души загинаха тази нощ при тежка катастрофа край Разград, съобщават по-рано днес от Областната дирекция на МВР. Сигнал за пътния инцидент е получен в 00.01 часа на 5 май на тел. 112. На пътя Варна - Русе на около километър след мотел "Пътна среща" - Разград и непосредствено преди разклона за Кубрат лек автомобил "Форд Фокус" с русенска регистрация преминал през предпазната мантинела и се е блъснал в крайпътно дърво.

При удара е възникнал пожар. След като той е загасен от пристигналите на мястото екипи на противопожарната служба, в автомобила са открити три овъглени човешки тела.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари