Русе тъне в прах и мръсотия

7
Няма кой да ни помогне, ако не си помогнем сами
Няма кой да ни помогне, ако не си помогнем сами Снимка: Dunavmost / Архив

Години наред, Русенци дишаме мръсен въздух, наситен с химически вещества и пием вода, пречиствана с хлорна вар. Градът тъне в прах и мръсотия. Това се отразява на здравето на всички нас, но най-вече на децата.

Многократно, от 2011 година до сега, граждани поставяха този проблем на вниманието на кмета и общинските съветници. Поискаха спиране на инсталациите, които тровят Русе и създаване на Обществен съвет по екология. Те отказаха.

На всички е ясно, че никой, освен самите граждани, няма да реши този проблем. Затова преценихме, че единствения начин да се справим с него е провеждането на Референдум за чиста околна среда в община Русе.

През месец септември, няколко активисти, ангажирани с провеждането на референдума, положиха огромен труд и успяха да запишат 3000 човека, които да събират подписи в подкрепа на провеждането му.

На 25 октомври от 18:00 часа на центъра на Русе, пред общината, ще бъде официално открито започването на подписката.

Опитахме се да известим това на Русенци, като на 19 октомври, разлепихме плакати за събитието, върху рекламните табла, собственост на общината. Само няколко часа след това, те бяха унищожени. Противниците на провеждането на референдума, правят всичко възможно той да не бъде проведен. Те не посягат на организаторите, те посягат на всички.

Организаторите на референдума, изпращаме това писмо до всички, будни граждани, които сте участвали в петиции, за по-качествен живот в Русе.

Това е единственият начин да Ви информираме.

Вярваме и разчитаме на Вас, че ще помогнете, да реализираме референдума и заедно да осигурим чиста и здравословна среда на живеещите в община Русе.

Обръщаме се към Вас за помощ.

Включете се в подписката, с Вашият подпис, поканете Вашите близки да се подпишат. Няма кой да ни помогне, ако не си помогнем сами. Елате, вземете една бланка и съберете подписи от Вашите близки и познати. Бъдете част от нас.

Най-учтиво Ви каним, въпреки очакваното студено време, елате на 25 октомври между 16:30 и 18:30 часа пред общината, да се подпишете и ако искате, да получите бланка, за да съберете подписи от Ваши близки и познати.

Необходимо е да съберем 18 000 подписа.

От инициативния комитет за провеждане на Референдум за чиста околна среда в община Русе. (Сайт на референдума www.rusedisha.site. За връзка с организаторите: [email protected])

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари