Русе става столица на джаза

4
140 000 лева за провеждането на РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ
140 000 лева за провеждането на РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ Снимка: Dunavmost

140 000 лева за провеждането на РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ

Русе да върне отново блясъка си на джаз столицата на България предлага общинският съветник и председател на Комисията по култура и религиозни въпроси Орлин Дяков.

На заседание на комисията той предложи за тази цел общината да предвиди бюджет от 140 000 лева за Клуба на дейците на културата. Парите се предвижда да бъдат разпределени за 20 концерта, за прояви на открито и за провеждането на РУСЕ ДЖАЗ ФЕСТ.

Целта на инициативата е да се стимулира културния туризъм в Русе.

Предложението ще бъде дискутирано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 16 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    !@#$
    Много са ми любопитни и интересни субектите, които при споделяне, че тяхната музика си е техен избор, но не и мой, започват едва ли не с пяна на уста да те заклемяват като чалгар, като некултурен, илитерат и лишен от възвишена естетика. И защо бе любители на джаза? Само един чалга-видеоклип се прави с такъв размах и пари, че може да изхранва "джаз-естетите" повече от година. Кой ви пречи да се наслаждавате на вашия музикален избор? Аз пари от вас не искам, защо вие постоянно просите от мен?
  • -1
    8
    daskal
    Повечето коментари са отчайващи. От хора, които си плащат за чалга. И са прави. Абсолютно прави!
  • 0
    7
    Боже, Боже
    Ама пак ли? Що за късопаментни парчета сме. Имаше една Анжела Иванова, дето простата и гербаджийска главица не успя да измисли слоугън на Русе, та го гепи от бургаския. И така "духът на Бургас" стана "Русе, град на свободния дух". Та тая простата и тя беше тръгнала да прави Русе джаз-столица. Еми, няма как да стане. Този жанр има твърде ограничен контингент ползватели, да не казвам, че е малко като пръднята - харесва се само на този, който го прави. И не, не, не ми говорете как пък било естетска музика тази, подчинена на импровизации. Че то всеки цигански оркестър ще ни забие "джазмените" под земята. Не бе хора, правете фестове, продавайте билети, събирайте публика, плащайте си данъците и печелете! Но за чий аз трябва да ви плащам пръдните?
  • -1
    6
    Павел Ганев
    Страхотна идея, градът има нужда от малко от допълнително класа.
  • -1
    5
    Идиът
    На тоз кенеф само джаз му е кусура.а за комарите напролет пара йок
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари