До две седмици обозначават таксиметровите стоянки в Русе

2
От общо 43 стоянки 20 вече са обозначени
От общо 43 стоянки 20 вече са обозначени

От общо 43 стоянки 20 вече са обозначени

Всички таксиметрови стоянки в Русе ще бъдат обозначени до две седмици, заяви зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев в отговор на питане на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Дяков.

Въпросът на Дяков бе провокиран от сигнали на таксиметрови шофьори, които са се оплакали, че служителите на Автомобилна администрация ги глобяват, тъй като новите таксиметрови стоянки не са обозначени. Така те биват санкционирани с по 500 лева, защото се смята, че са спрели в нарушение, а новите места са определени с решение на Общинския съвет от 21.09.2023 година.

Димитър Недев обясни, че ОП „Комунални дейности“ са започнали да поставят сигнализацията след влизането на решението в сила от 1 декември 2023 година. От общо 43 стоянки 20 са обозначени, а голяма част от останалите 23 съвпадат със старите места. В момента се извършва оглед и разминаванията ще се отстранят, съобщава Русе Медиа.

22 от стоянките имат вертикална и хоризонтална сигнализация, 7 са само с вертикална, защото предстои асфалтиране на улиците, след което ще се постави и хоризонтална. 6 стоянки все още нямат никаква сигнализация. В същото време 8 от местата не могат да бъдат използвани и ще се внесе изменение в Общинския съвет, тъй като броят на таксиметровите автомобили не отговаря на броя на местата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    От Русе
    Ще е хубаво вечер и рано сутрин диспечерите да си вдигат телефоните.За неделя сутрин да не говорим едно такси няма в града.
  • 5
    1
    Boeing 747
    Ами наркостиянките кога ще ги обозначат и маркират,така де,услуга си е това,търговия.Да не се лутаме като амбита.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари