Русе ще има Парк на младоженците

32
Семейство слага началото на Парк на младоженците в Русе
Семейство слага началото на Парк на младоженците в Русе

Семейство слага началото на Парк на младоженците в Русе

Семейство Румяна Миланова-Беева и Юлиян Беев (сключили граждански брак на 12 септември 2020 г.), както и техните кумове – семейство Раделина и Стоян Христови, канят русенци да се включат в едно ново начинание – засаждане на гора-парк в град Русе.

По време на сватбеното си тържество новото семейство се е обърнало към всички свои гости – вместо букети с цветя да дарят предвидените за това средства за закупуване и засаждане на дръвчета в Русе, с което да се постави едно ново зелено начало. Ако това бъде одобрено и от други бъдещи семейства като традиция, Русе ще може да се сдобие с една нова гора, която да се нарече Парк на младоженците, пише Русе Медиа.

​„Естествено, тази наша идея е съгласувана с Кмета на Община Русе, като имаме няколко положителни отговора, в които се посочват както вида дръвчета, които могат да се засадят, евентуалното място за тази цел, както и подходящото време – „след падането на първата слана”, заяви Юлиян Беев.

​Инициаторите канят русенци да се присъединят към идеята им, като средствата за закупуване на дръвчетата са подсигурени по време на сватбеното тържество на семейство Бееви, а снабдяването и доставянето им до определеното от общината място ще бъде със съдействието на Община Русе.

В начинанието могат да се включат и други млади семейство, които приемат присърце идеята да имат своето засадено дръвче. Така Русе ще се сдобие с Парк на младоженците. Засаждането ще стане в съботен ден, който ще бъде съобщен допълнително според прогнозата за метеорологичната обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари