Русе ще посрещне Богоявление с водосвет и хвърляне на кръста във водите на Дунав

3
Началото на празника ще бъде поставено със сутрешна света литургия в катедралния храм "Света Троица"
Началото на празника ще бъде поставено със сутрешна света литургия в катедралния храм "Света Троица" Снимка: архив

По случай големия християнски празник Богоявление Русенската Митрополия и Община Русе организират водосвет.

Началото на празника ще бъде поставено със сутрешна света литургия в катедралния храм "Света Троица". В 11 ч. оттам ще тръгне и литийно шествие, а церемонията по хвърляне на кръста ще започне в 11:30 ч. на Понтона под хотел „Рига”.

В чест на празника ще бъде строена и почетна рота под музикалния съпровод на Общински духов оркестър – Русе. Богоявленският водосвет ще бъде извършен от Н.В.П. русенският митрополит Наум, който ще поръси знамето, войската и присъстващите за здраве и благополучие.

Желаещите да се включат в надпреварата за изваждане на кръста от водите на река Дунав се записват предварително в канцеларията на Митрополията.

По традиция успелият да стигне пръв до богоявленския кръст ще получи хавлия и парична награда, връчени му от кмета на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари