Русе помага на гребци от Украйна, златни медалисти от Европейското първенство

1
Отборът получи помощта на клуб "Локомотив" Русе и Евгени Недев
Отборът получи помощта на клуб "Локомотив" Русе и Евгени Недев Снимка: Ася Пенчева, БНР

Артем Четвертак и Павел Борсук са двамата украинци, състезатели по кану-каяк, които спечелиха златни медали на Европейското първенство в сръбската столица Белград.

Те са част от Младежкия национален отбор по кану-каяк на Украйна, които живяха три месеца в Русе, след като започна войната, предава БНР. Отборът получи помощта на клуб "ЛокомотивРусе и Евгени Недев.

Висшият ешелон на Украинската федерация по кану-каяк се отдели от отбора, за да премине първо през румънския град Снагов, а след това през Русе, за да изрази благодарността си.

Това са двете европейски мирни точки, в които гребците на Украйна можеха да живеят и тренират в подготовка за Европейското първенство в Белград

Ето какво каза за Българското национално радио президентът Сливински:

"Войната ни принуди да се пръснем по цяла Европа. Така се случи, че нашият отбор дойде в Русе. Треньорът Евгени организира максимални условия и прием на нашия сборен отбор - на юношите и отбора на младежите".

Главният герой в тази спасително-тренировъчна акция бе треньорът на русенския клуб "Локомотив" Евгени Недев:

"Всички са изключително доволни от това, което ние като условия им предоставихме. Сега е момента да благодаря на господин Пламен Бобоков, който е почетен консул на Украйна, господин Пламен Здравков, "Каритас", фондация "Право на детство", Мартин Киров - Българско национално радио".

В продължение на три седмици храната на гребците осигуряваше спонсор. След това щафетата пое благотворителната организация на католическата църква "Каритас", а на финала се включи общинската администрация.

Благодарение на даренията, които направиха народните представители от русенския район, бе платена сметката за тока на помещенията, в които живяха петима треньори и 42-ма младежи и девойки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Писна ми!
    Значи, след 22 години трудов стаж от които 12 са II-ра категория труд, аз получавам 400 лева инвалидна пенсия. В която са включени ковид, социални, интеграционни и т.н. добавки. Общата сума е 402 лева + някакви стотинки. В същото време, млади, здрави, прави, боеспособни мъже, които не са внесли и стотинка в тази държава получават 1200 лева месечно от държавата. Плюс пари от благотворителни организации, плюс пари от общината, разбирай аз с моята пенсия плащам за комфорта на непознати за мен чужденци! Да ти еба и държавата скапана в която съм имал проклятието да се родя!
  • 2
    4
    !@#$
    Идея си нямах, че "Каритас" са църковна секта. Сериозно, мислех че са благотворителна организация, но се зачетох - ами секта са според православието. До тук ОК, било Каритас, било Свидетели на Йехова,мормони, съботяни и т.н. Колко пари наля общинска администрация??? Това е въпросът! Щото са малко и мои пари! И всъщност, според законите на Украйна, млади, здрави, силни мъже не трябваше ли да са мобилизирани, вместо да се крият като мишки в Николово на безплатна храна и издръжка? За жени, деца и старци разбирам ама за атлетите ми е малко ... курвенска история.
  • 3
    3
    русенец
    Браво на тези момчета, още повече победи, и в спорта и на бойното поле
  • 3
    2
    Чичо
    Зa глупaвите хорa всичко е глупаво!
  • -3
    1
    Ivan
    Този глупав спорт трябва да го забранят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари