Русе остава без парно?

0
Русенци може да останат без парно в навечерието на отоплителния сезон
Русенци може да останат без парно в навечерието на отоплителния сезон

Има вероятност русенци да останат без парно в навечерието на отоплителния сезон, ако наистина не се преведат пари на Топлофикация Русе.

Това предупреди председателят на синдикалната организация на "Подкрепа" в топлофикационното дружество Тодор Дечев пред БНР.

Той посочи, че НЕК имат парични задължения към "Топлофикация Русе" - за последните близо четири месеца около 12 милиона лв.

По отношение ситуацията с Украйна, Дечев потвърди, че съществуват известни опасения, тъй като основно работят с украински въглища.

Работниците и служителите "Топлофикация Русе" излязоха и днес на протестно шествие в града, което приключи с едночасов митинг пред Дунав мост.

Те настояват за разплащане от страна на Националната електрическа компания, за запазване на работните места и редовно изплащане на заплатите.

"Работните заплати в последните пет, шест месеца се забавят в порядъка на около 10-20 дена. Всички работници имат определени заеми. Ние се чувстваме по принцип несигурни в това, че въглищните складове на "Топлофикация Русе" са на най-малко ниво. Имам 24 години трудов стаж в "Топлофикация Русе" и не съм виждал по-празни складове от това", коментира Тодор Дечев.

Протестът на енергетиците в Русе ще продължи до 26 септември, като маршрутът ще бъде като днешния. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари