Енергетици блокираха движението към Дунав мост

0
Протестът продължи около 15 минути, като през това време се образуваха колони от камиони и автомобили
Протестът продължи около 15 минути, като през това време се образуваха колони от камиони и автомобили Видео: БГНЕС

Около 100-ина работници от "Топлофикация - Русе" блокираха днес по обед движението към Дунав мост. Протестът продължи около 15 минути, като през това време се образуваха колони от камиони и автомобили.

Работниците тръгнаха в 11.30 часа пеша от централата на "Топлофикация", за да стигнат до кръговото на Дунав мост. Там те затвориха подстъпите към кръстовището и граничния пункт, като за реда следеше полицията.

Протестиращите настояват държавните органи да въведат ред в определянето на изкупните цени на електроенергията и в разплащанията от страна на НЕК към топлоцентралите в страната. В момента НЕК дължи на "Топлофикация Русе" около 19 млн.лв., което е 80 % от приходите на топлофикационното дружество. Това затруднява работата на русенската централа и реално поставя под въпрос нейното съществуване, казват от синдикатите. Дружеството не може да се разплаща със своите контрагенти, а работещите получават заплатите си със закъснение, обясни и изпълнителният директор Севдалин Желев. Въпреки това ще се направи всичко възможно да не се застраши отоплителният сезон в Русе.

Синдикатите настояват за спешна среща на най-високо ниво за решаване на проблема. Протестна декларация е изпратена до председателя на парламента, служебния премиер и министъра на икономиката и енергетиката. Протестът на русенските енергетици ще продължи до 7 ноември.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари