Русе е домакин на националното състезание "Буквоплет"

0

Областният управител Галин Григоров отправи поздравления към организаторите и участниците в първото национално състезание по правопис на български език „Буквоплет“.

Във връчения поздравителен адрес от негово име се казва:

„…Моля, приемете поздравленията ми за проявените професионализъм, отговорност и ентусиазъм! По този начин Вие доказвате за пореден път, че Русе се утвърждава като европейски център в областта на културата и образованието! Вие допринасяте за изграждането на ценностна система при децата, базирана на порива към познанието!

Считам, че провеждането на подобен род начинания е гръбнака на установяването на една модерна и качествена образователна система!...“

Поздравителен адрес беше връчен и от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

В днешната надпревара, която се провежда в зала „Европа“ на Доходното здание участват 24 деца от 12 български града. Русе е представен от Емили Бохосян и Александра Димитрова, възпитаници съответно на ОУ „Любен Каравелов“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

По традиция състезанието се провежда в три кръга, а в журито, което ще оценява второкласниците влизат русенската журналистка Ива Колева, писателката, преподавателка и автор на учебници Анелия Янковска-Сенгалевич, а председател на комисията е преподавателят в Русенския университет „Ангел Кънчев“ д-р Никола Бенин.

Името на победителя се очаква да стане ясно по-късно през деня.

Организатор на събитието е Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България, както и Лайънс клуб Русе – Север, който създаде формата „БУКВОПЛЕТ“, превърнал се от миналата година в национална кампания,  провеждаща се в много градове от страната.

На събитието присъства и дистрикт управителят на Асоциацията на Лайънс клубовете от Дистрикт 130, България Веселин Георгиев.

За доброто настроение на присъстващите се погрижиха децата от фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари