Започна шампионатът по вдигане на тежести в Русе

1
В надпреварата ще се включат близо 340 тежкоатлети във всички възрастови групи
В надпреварата ще се включат близо 340 тежкоатлети във всички възрастови групи Снимка: Община Русе

В надпреварата ще се включат близо 340 тежкоатлети във всички възрастови групи

Днес в Канев център официално бе открит Държавният личен шампион по вдигане на тежести, който се провежда от 21 до 25 юни. Надпреварата се организира за втора поредна година в града от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ с председател доц. д-р Кирил Панайотов и с подкрепата на Община Русе. В нея ще се включат близо 340 тежкоатлети във всички възрастови групи.

Радвам се, че градът ни отново е домакин на спортно събитие от такова естество“, обърна се към присъстващите заместник-кметът инж. Магдалина Илиева, цитирана от пресцентъра на Община Русе.

Русенските отбори, които ще мерят сили в състезанието, са ТСК „Русе“, Ученическа спортна школа и СК по вдигане на тежести „Тараненко“.

На откриването на Държавния личен шампионат по вдигане на тежести присъстваха още директорът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, началникът на Първо РУ към ОД на МВР в Русе гл. инспектор Пламен Първанов, деканът на факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. д.н. Никола Събев, треньорът на националния отбор по вдигане на тежести и олимпийски шампион Иван Иванов, легендата сред щангистите Янко Русев, както и още редица известни имена от родния спорт.

Надпреварата стартира с най-многобройната група – момчета до 13 години, в която заявки са получени от 94 състезатели. Те ще излъчат шампиони в категориите до 30, 35, 40, 45, 49, 55, 61 и +61 килограма.

През втория състезателен ден (22-ри юни, четвъртък) на подиума ще излязат момичетата до 13 години, кадетките до 15 и 17 години и девойките до 20 години.

На 23 юни излизат кадетите до 15 и 17 години. В събота (24 юни) ще се състезават юношите до 20 години и жените. В последния състезателен ден – 25 юни (неделя) се очаква изявата на най-добрите състезатели на България – мъжете. На подиума се очаква да излязат и шампионите Ангел Русев, Божидар Андреев, Валентин Генчев, Габриел Маринов, Иван Димов, Васил Маринов и Христо Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари