Русе е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести

0
Официалното откриване е планирано за 11:30 часа на 21 юни
Официалното откриване е планирано за 11:30 часа на 21 юни

Официалното откриване е планирано за 11:30 часа на 21 юни

Русе за втора поредна година е домакин на Държавното лично първенство по вдигане на тежести, съобщават от ТСК - Русе.

Щангисти от цялата страна ще се съберат за втора поредна година в Русе за Държавния личен шампионат по вдигане на тежести. Надпреварата ще се проведе между 21-ви и 25-ти юни 2023 г. в „Канев център“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Официалното откриване е планирано за 11:30 часа на 21 юни (сряда). Домакин на първенството е Тежкоатлетически спортен клуб - Русе с подкрепата на Община Русе.

За петте дни, в които ще продължи шампионатът, среща ще си дадат близо 340 тежкоатлета във всички възрастови групи. Сред тях ще бъдат и състезателите от русенските клубове ТСК - Русе, Тараненко и Ученическа спортна школа.

Първия ден ще стартира най-многобройната група – момчета до 13 години, в която заявки са получени от 94 състезатели. Те ще излъчат шампиони в категориите до 30, 35, 40, 45, 49, 55, 61 и +61 килограма.

Втория състезателен ден (22-ри юни, четвъртък) на подиума ще излязат момичетата до 13 години, кадетките до 15 и 17 години и девойките до 20 години.

Третия състезателен ден (23-ти юни, петък) на подиума излизат кадетите до 15 и 17 години. В събота (24 юни) ще се състезават юношите до 20 години и жените. В последния състезателен ден – 25 юни (неделя) се очаква изявата на най-добрите състезатели на България – мъжете. На подиума се очаква да излязат и шампионите Ангел Русев, Божидар Андреев, Валентин Генчев, Габриел Маринов, Иван Димов, Васил Маринов и Христо Христов.

ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ СЪСТЕЗАТЕЛНИ ДНИ Е СВОБОДЕН!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Тъпанар
    Специално за Иван ще има конкурс за мъже с полички и токчета. Това е модерно и по-умно може би?...
  • -3
    1
    Иван
    Бокс и вдигане на тежести,трябва да се забранят!Егати тъпия спорт!С нещо по умно се занимавайте!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари