Трима русенски щангисти отиват на Европейското първенство в Полша

6

Трима млади русенски щангисти ще защитават флага на България на предстоящото Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и до 17 години.

Надпреварата ще се проведе между 20 и 27 август в град Чеханов, Полша. В състава, подбран след контроли от старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов попаднаха трима възпитаници на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе – Джан Закров (категория до 49 килограма), който ще се състезава при кадетите до 15 години и Ерджан Веков (категория до 55 кг), и Рени Русева (категория до 45 килограма), които ще се състезават съответно при кадетите до 17 години и кадетките до 17 години. Заедно с тримата тежкоатлети за Полша ще пътува и един от техните лични треньори Радослав Атанасов.

В момента младите щангисти са на лагер в Асеновград, където се проведе и част от подготовката им. Тимът пътува за Полша на 18 август. Ясна е и програмата на русенските щангистите за представянето им на първенството. В първия ден на надпреварата е насрочено състезанието на категорията в която се състезава Джан Зарков. На следващия ден – 21 август на състезателния подиум ще излезе Ерджан Веков, а категорията в която се състезава Рени Русева е насрочена за 23 август.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари