Румен Радев: Властта трябва да бъде равномерно разпределена

0
Държавният глава очерта ролята на културата като инструмент за господство и икономическо влияние
Държавният глава очерта ролята на културата като инструмент за господство и икономическо влияние Снимка: БГНЕС

Държавният глава очерта ролята на културата като инструмент за господство и икономическо влияние

За да бъде едно общество развито - властта трябва да бъде равномерно разпределена в различни негови слоеве". Това заяви президентът Румен Радев по време на първата галавечер "Хоризонти" на списание "Мениджър", съобщава БНТ.

Държавният глава очерта ролята на културата като инструмент за господство и икономическо влияние.

"Когато говорим за развито общество и култура, трябва да сме на ясно какво влагаме в тези понятия. По какво разбираме, че е развито - по технологиите или културата. За да имаме развито общество трябва да имаме устойчивост на принципите", обясни Радев.

"Властта в обществото трябва да бъде равномерно разпределена в различни негови слоеве, да имаме индивидуални права, да имаме социална защита на най-слабите - ето това са посоките, които трябва да спазваме като развито общество", допълни президентът.

"Културата може да бъде и инструмент за господство и влияние в бизнеса. Защото тя задава нашето ниво на амбиция. Основният елемент в една култура е езикът. У нас от седмици една дума се използва все по-често - криза - икономическа, духовна, културна. От криза се излиза с ясна посока и единение в обществото. Затова е огромна ролята на културата като спойващ елемент в обществото."

"Вярваме, че едно успешно общество се нуждае от стабилна бизнес екосистема", каза Александра Мирчева - издател на списание "Мениджър".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    русенец
    Румба, заеби какво си плямпал пред списание "Меринджей", кажи как да разкараме дебилите, които ти ни натресе, че ще таковат мамата на България или каквото е останало от нея след 30 години демутрация.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари