Румен Радев: Правителството да разгледа проблема с хлебопроизводството

0
Управляващите да се вслушат в хората, които произвеждат хляб, призова президентът
Управляващите да се вслушат в хората, които произвеждат хляб, призова президентът Видео: NOVA

Управляващите да се вслушат в хората, които произвеждат хляб, призова президентът

Президентът призова правителството да разгледа проблема с хлебопроизводството.

Много е важно да има диалог с управляващите. Призовавам правителството спешно да разгледа проблема с хлебопроизводството, да се вземат мерки. Те са свързани не само с финансова помощ. Мерките имат всеобхватен характер. Например, да се вземе решение как да се борим и със сивата икономика. Управляващите трябва да се вслушат в хората, които произвеждат хляб.”, заяви Румен Радев пред журналисти, предава NOVA.

По думите му от цената на хляба зависи как се справяме с икономическата и енергийната криза. „Не е приятно да се чуе от ръководството на завода, който посетих, че бъдещето му зависи от кредити”, каза Радев.

По думите на държавният глава 9 % ДДС само върху хляба е стратегическо решение, което може да доведе до „изсветляване на производството".

Според Радев хлябът не е просто стока, а е свързан с ценностите и традициите на България.

Критично важно е правителството да установи диалог с големите търговски вериги, да има защита на българските производители”, увери той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари