Румен Радев: Не съм се ръководил от скандала с криптобанката при своя избор

0
Така съм преценил и наистина разчитам, че БСП ще направи максималното възможно, каза президентът
Така съм преценил и наистина разчитам, че БСП ще направи максималното възможно, каза президентът Видео: bTV

Така съм преценил и наистина разчитам, че БСП ще направи максималното възможно, каза президентът

„Аз така съм преценил и наистина разчитам, че БСП ще направи максималното възможно. Що се отнася до „Нексо“, не съм се ръководил от този скандал при своя избор“, каза президентът Румен Радев, предаде bTV.

Държавният глава беше категоричен, че е взел решението на кого да връчи третия мандат преди избухването на скандала с криптобанката „Нексо“. Новината от разследващите дойде миналия четвъртък, а държавният глава обяви в неделя, че ще връчи последния мандат на БСП.

Междувременно се появи информация за връзки на ПП със компанията и финансиране на ДБ от нейни представители. Последваха обвинения, че давайки мандата на БСП, държавният глава саботира възможността за редовно правителство.

„Наистина този казус има потенциала да повлияе върху ефективната работа на едно бъдещо правителство с мандат на ДБ“, каза президентът.

Радев все още е убеден, че БСП имат най-голям шанс за кабинет.

„Виждате, че БСП не побърза да поставя червени линии, съхрани диалога“, каза той.

По думите му в тежките моменти на новото Народно събрание, БСП са намирали изход, като например - избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Относно скандала с криптобанката, служебното правителство не е било търсено и не е влизало в контакт с правителствата на други държави, които имат интерес от развръзката на разследването. Служебният премиер каза, че изборът на БСП за третия мандат е правилен.

„Знаете и разкритията по отношение на структура за криптовалута, че има някои говорения за участие на някои политически среди, финансиране. Мисля, че изборът, който направи президентът, е максимално възможният избор за трети мандат в сегашната ситуация“, каза служебният премиер Гълъб Донев.

Стигне ли се до редовна власт, тя трябва да следва „изкуството да се оползотворяват възможностите, така, както служебното правителство го прави сега“, каза още президентът. Ако пък се стигне до нови избори, датата зависи от това кога БСП ще върнат мандата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари