Румен Радев към ГЕРБ-СДС: Готови ли сте за връчването на мандата?

2
Започнаха консултациите за съставяне на кабинет
Започнаха консултациите за съставяне на кабинет Видео: NOVA

Започнаха консултациите за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев започна консултациите за съставяне на кабинет с парламентарно представените партии. Първи на "Дондуков" 2 в понеделник се явиха представители на ГЕРБ-СДС.

"Публичната комуникация между партиите в коалицията сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Проблемите в МС бяха предварително планирани още преди 9 месеца. Въпреки наличието на силно сплотяващи фактори в коалицията и внушителната парламентарна подкрепа за управлението, която често надминаваше дори 2/3 от народните представители, конституционният законодател е предвидил настоящите консултации, за да подпомогне процеса на съставяне на правителство", каза президентът Румен Радев в началото на разговора, цитиран от NOVA.

Според президента важен въпрос са сложните отношения между партньорите в коалицията и това дали в обозримо бъдеще ще бъдат преодолени всички противоречия. „Как преценявате темпа на преговорите с вашите партньори? Готови ли сте за връчването на мандата, или имате нужда от още време?", запита държавният глава.

"Независимо, че бяха споменати реплики в публичното пространство, вярвам, че сте видели от самото начало - за нас е важно да има диалог, да не губим поглед към интереса на България. Имаме нужда от стабилност и спокойствие, но те трябва да са на принципна основа, да стъпват на фундаментални ценности", заяви Мария Габриел. И допълни, че диалогът следва "да позволи да се открият общите неща, да се постигне съгласие за преодоляване на различията, там където ги има".

"Когато има съгласие да се върви в обща посока, то да стъпва на принципи и на ясна, споделена отговорност", каза още Габриел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари