Президентът: Ако се стигне до трети мандат, ще бъде връчен след Нова година

0
Все пак държавният глава изрази надежда да не се стига до връчване на трети мандат
Все пак държавният глава изрази надежда да не се стига до връчване на трети мандат Видео: NOVA

Все пак държавният глава изрази надежда да не се стига до връчване на трети мандат

Ако се стигне до трети мандат, той ще бъде връчен след Нова година. Това обяви президентът Румен Радев по време на консултациите си с "Демократична България".

Тъй като има призиви от различни кръгове веднага да връчвам мандатите, искам да кажа, че след изборите се ръководя от две основни цели. Първата е да се направи максималното, за да се състави редовно правителство, да се даде време за диалог, да се даде време на партиите да се отдалечат от агресивната предизборна реторика и да се приемат важни закони. Втората важна цел е така да се разположат във времето консултациите и връчването на мандатите, че ако не се състави кабинет – то предсрочните избори да не са в най-тежкия период - януари и февруари. А това изисква известно забавяне. Аз си нося тази отговорност”, подчерта държавният глава, предава NOVA.

Все пак държавният глава изрази надежда да не се стига до връчване на трети мандат, а да се състави редовно правителство в рамките на първия или втория опит. По думите му той няма да свика предсрочни избори януари и февруари. „Можем само да си представим това до какво ще доведе. Рискът да има още по-малка избирателна активност е реален. Така че третият мандат ще бъде връчен след Нова година, за да има избори през март. Ако партиите силно настояват – ние сме подготвени и за варианта да правим предизборна кампания през декември и по празниците. Аз ще се съобразя и веднага ще дам един след друг мандатите. Надявам се силно да не се стига до трети мандат”, каза Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари