Румен Радев: Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на подкрепата ни

2
Държавният глава отправи новогодишното си обръщение си минути преди полунощ
Държавният глава отправи новогодишното си обръщение си минути преди полунощ Видео: Facebook / Румен Радев

Държавният глава отправи новогодишното си обръщение си минути преди полунощ

"Скъпи съотечественици,

Минути ни делят от Новата 2024година. Тя ще донесе нови възможности и надежди, ще ни изправи пред важни решения – за нас, за близките ни, за България.

Заедно с целия свят, ние българите, си пожелаваме новата година да е мирна и по- благополучна от тази, която изпращаме – разломна и разпъната между съзиданието и тревогата, че стрелките на историята се връщат назад. Година на ожесточаващи се военни конфликти, обезценяване на човешкия живот, на кризи и икономическа несигурност, засегнала всеки български дом, на безпрецедентен срив на доверието в държавността.

Затова не трябва да забравяме, че благоденствието на една нация се измерва най-вече с нейните морални устои, просветеност и кураж, без които е невъзможно и материалното благополучие. Възходът на България е невъзможен в атмосфера на разделение и война с националните символи и историческата памет. Не можем да се развиваме като свободна европейска демокрация с амнезия и политическо лицемерие, с корупция и безнаказаност, с цензура и апатия, с разграждане на националния суверенитет и отказ от достойнство.

Имаме нужда от единение и лидерство, което да укрепи държавността, суверенитета и законността; да съхрани мира и гарантира сигурността на всеки български гражданин; да издигне образованието, науката и културата в истински приоритет; да поеме необратимо към утрешния ден, към европейското ни бъдеще, към модернизация и ускорен растеж на икономиката и доходите.

В своята хилядолетна история народът ни е надмогвал всякакви изпитания, винаги е намирал пътя към свободата и напредъка, оставил е ярък отпечатък в културното развитие на Европа и пример за просветена държавност. Заедно имаме силите да се справим и с днешните предизвикателства, да сме по-амбициозни, да мечтаем по- смело, да постигаме повече.

Скъпи сънародници, Сгрявани от топлината на домашния уют и обичта на близките, в светлите коледни и новогодишни празници си припомняме, че невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Нашият народ винаги е следвал верния път – този на човечността, съпричастността и взаимното уважение. Докато пълним чашите, нека не забравяме онези, които разчитат на нашата подкрепа. Да отдадем дължимото и на дежурните екипи, които посрещат празника на работното си място и на своя пост.

Макар и различни по възраст, поприще и убеждения, където и по света да се намираме, винаги ще ни свързва невидимата нишка на българския дух, националните ни празници и традиции, родният трибагреник – символ на нашето единение и суверенитет и надеждата за просперираща и достойна България.

Нашите корени, нашият дом и нашата отговорност остават тук. Под блясъка на празничните фойерверки нека си пожелаем да направим така, че децата на България да не търсят щастието някъде далеч, а да го откриват в Родината, която да гарантира правата им и да им отваря възможности да разгърнат таланта си. Да бъдем достойни за България, в която следващите поколения ще могат да живеят пълноценно и спокойно.

Нека Новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом!

Да ни е честита Новата 2024 година!", пожела президентът на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари