Румен Гечев: Предстои да се преразпределят мигрантите във всички страни

2
Ще стане беден здрав носи, смята депутатът от БСП
Ще стане беден здрав носи, смята депутатът от БСП Снимка: БГНЕС

Ще стане беден здрав носи, смята депутатът от БСП

"От БСП смятаме, че това правителство не трябва да изкара пълен мандат, защото това, което прави сглобката, противоречи на българските интереси". Това каза пред депутатът от БСП проф. Румен Гечев и добиви, цитиран от БНР.

"Задачата на БСП е категорично да направи всичко възможно, съгласно законите на страната и Конституцията, за да свали от власт тази сглобка", добавя Гечев.

Според него "това, което обединява партиите, стоящи зад правителството "Денков-Габриел", е "грабежът на българския народ":

"Те съжителстват не в името на България, а в името на сглобката. Разпределят си отлично всички порции, добре си разпределят властта. Скрили са се зад смокиновото листо на евроатлантическите ценности, които никой досега не иска да ги каже на българския народ, за да видим кои са тези евроатлантически ценности, които позволяват те да лъжат избирателите си и да правят точно обратното на това, което са обещали".

Гечев коментира, че "12-14 години баницата се усвояваше от ГЕРБ, а сега те са принудени да делят тази баница с новите двама играчи - ПП-ДБ и ДПС, а разпределението на баницата става чрез разпределението на бюджетните средства":

"В парламента сме изнесли достатъчно данни за това. Прокуратурата беше започнала разследвания, които така и не бяха приключени. Новият прокурор на Република България една от първите му задачи беше да приключи повечето от делата. Те бяха скандални и става дума за милиарди. ... Имаме данни и за сега. При обсъждането на бюджета от НЗОК изнесоха данни, че за миналата година са открадната 100 млн. лева само от лекарствата за онкоболни. ... Сглобката не прие предложението на БСП за общ търг за държавни и за частни болници за тези лекарства и остави старата практика".

Румен Гечев съобщи, че БСП ще има свои кандидати за всички регулатори:

"Не си правим илюзии, тъй като сглобката каза, че те са се споразумели за регулаторите и ще бъдат попълнени от техни кандидати".

Депутатът от БСП изказа мнение, че "управляващите са подписали споразумение във Виена за безплатно здравеопазване, безплатно образование и подслон на хиляди мигранти".

По думите му Дъблинското споразумение не се спазва от страните от ЕС и мигрантите не са разпределени равномерно:

"Предстои след 2-3 месеца да се преразгледа Дъблинското споразумение и предстои да се преразпределят мигрантите във всички страни, не само в богатите. Ще стане беден здрав носи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари