Румен Гечев: Очевидно е, че ГЕРБ започват да плащат такса спокойствие на ДПС

0
Излиза, че всички, които са плащали, са били глупаци, това е посланието
Излиза, че всички, които са плащали, са били глупаци, това е посланието Видео: bTV

Няма как да се съгласим с подобна сделка. Очевидно е, че ГЕРБ започват да плащат такса спокойствие на ДПС”.

Така коментира приетата на първо четене в НС амнистия за част от вероизповеданията депутатът от "Коалиция за България" Румен Гечев. Според него това е лош пример.

Днес с гласовете на ГЕРБ и ДПС на първо четене депутатите опростиха дълговете на вероизповеданията. От тях над 8 милиона на Главното мюфтийство и малко под 200 хиляди - на други шест вероизповедания.

Не става дума за религии, хората са чувствителни, ние уважаваме всички религии, става дума за дълговете на различни организации и няма значение кой ги организира – няма значение от религиозността”, каза още Гечев пред bTV. Според него това е лош пример за всички останали организации и хора, които са си плащали данъците.

Излиза, че всички, които са плащали, са били глупаци, това е посланието. Във всяка цивилизована страна, при неплащане на данъци, се понася отговорност”, каза още той.

Гечев припомни, че през 2017 г. въпросът е бил повдигнат в комисията за вероизповеданията в НС и тогава ГЕРБ са гласували против. По думите му на КСНС е било обсъждано как да се пресече финансирането на религиозни организации отвън, а не опрощаването на задълженията.

Той бе категоричен, че този проблем не е само у нас, но трябва да се намери друг инструмент, не чрез амнистия на данъците.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари