Румъния налага строги санкции за палене на стърнища по границата с България

3
Русе беше подложен на задимяване, задушлива миризма и черни сажди
Русе беше подложен на задимяване, задушлива миризма и черни сажди Снимка: Dunavmost

Русе беше подложен на задимяване, задушлива миризма и черни сажди

Румънската страна налага най-строги наказания на земеделците, които палят стърнища, като вече са започнали проверки в граничните райони с България. До тази реакция се стигна след поредица замърсявания на Русенска област със задушлива миризма и сажди от северната страна на Дунава.

През цялата минала седмица Русе и околностите бяха подложени на задимяване, задушлива миризма и черни сажди, които идваха от румънските ниви. Днес в Русе началникът на дирекцията за спешните ситуации в рамките на МВР в Румъния д-р Раед Арафат обясни, че вече се издирват нарушителите.

„Наистина са забранени паленията на огън по полетата, стърнищата, и то със закон. Взимат се мерки, открием ли този, който въпреки забраната и закона го прави и го идентифицираме кой е, се налагат глоби. Ние правим всичко необходимо не само да намалим този феномен, но и да го спрем“, каза той, цитиран от БНР.

Най-сериозни са били пожарите в местностите Хулубещи, Извоареле, Гогошари, Добрени и Хобаиа, където са изгорели над 300 декара суха растителност, царевични масиви и тръстикови полета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Рангеле, каква е тая музика, сватба ли минава?
- Грозданке, давай, че от 2 минути светофара свети зелено!

Харесай Дунавмост във Фейсбук