Румъния: "Любезно" ще отхвърлим приемането на още бежанци

0
Габриел Опреа заяви, че властите в страната "любезно ще отхвърлят" приемането на още 1785 бежанци
Габриел Опреа заяви, че властите в страната "любезно ще отхвърлят" приемането на още 1785 бежанци

Румънският министър на вътрешните работи Габриел Опреа заяви, че властите в страната "любезно ще отхвърлят" приемането на още 1785 бежанци, както от тях иска Европейската комисия.

"Получих много яснен мандат" от държавното румънско ръководство по време на утрешната среща в Брюксел да отхвърля искането на Европейския съюз, подчерта вътрешният министър.

Румъния вече прие 1785 мигранти, но според новото предложение на Европейската комисия /ЕК/ страната трябва да приеме общо 6351 души, което в Букурещ се смята за неприемливо.

Министрите от ЕС утре ще заседават извънредно по този въпрос, но вече няколко страни от Източна Европа изразиха публично несъгласието си със задължителните квоти за бежанци.

БГНЕС припомня, че Чехия също не подкрепя предложението на ЕК за задължителни за държавите членки на ЕС квоти за прием на бежанци. Министър-председателят на страната Бохуслав Соботка каза ,че "павителството на републиката няма да преразгледа негативното си отношение по този въпрос. Не трябва да отстъпваме“, каза Соботка. Квотите се отхвърлят от всички страни от Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Полша и Унгария). Нашата позиция е солидна благодарение на това единство. Ние сме част от Европейския съюз и имаме право да изразяваме собствено мнение, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари