Новият председател на Асоциацията на зърнопроизводителите: Протестите продължават!

2
На 7 април, в петък, зърнопроизводители от двете страни на река Дунав отново ще се съберат на протест, заяви Илия Проданов
На 7 април, в петък, зърнопроизводители от двете страни на река Дунав отново ще се съберат на протест, заяви Илия Проданов Снимка: Агри

На 7 април, в петък, зърнопроизводители от двете страни на река Дунав отново ще се съберат на протест, заяви Илия Проданов

Илия Проданов, зърнопроизводител от бургаско и досегашен заместник председател поема Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той бе избран днес на отчетно изборното събрание, предаде Черноморски фар.

В първи коментар пред медия след избирането си на поста Проданов заяви: „Има приемственост в ръководството на НАЗ. Костадин Костадинов, до сегашният председател, ще бъде плътно зад гърба ми. Общото събрание премина в приятна, спокойна атмосфера. Надявам се на добър мандат“.

Що се отнася до протестите на зърнопроизводителите срещу Регламента, уреждащ т.н „коридори на мира“ той е категоричен, че протестите продължават.

Както бе предварително уговорено на 7 април, в петък, зърнопроизводители от двете страни на река Дунав ще се съберат на протест. „Очакваме на двата Гранично пропускателни пункта – Русе и Кардам да има поне по 500 колеги от цялата страна и по над 200 машини. Колегите от Румъния също ще се съберат от другата страна. Тук изобщо не става дума за пари, говорим само за промяна на Регламента. На ясно сме, че процедурата е дълга. Но ние трябва да натискаме“, категоричен е новият председател на НАЗ.

По негови думи индикациите, които идват от Европейската комисия обаче не са удовлетворяващи.И затова протестите продължават. „Ако трябва и до Брюксел ще отидем, съвместно с Полша и Румъния. За сега няма такова съвместно решение, но ако трябва ще се постави на масата за обсъждане и такъв вариант“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    Русенец
    Пак ли ще се блокира моста в петък 07/04/2023? Ако са Ви дали разрешение за протест, поне го обявете, за да могат работещите в Източна промишлена зона, живущите в Мартен и Сандрово - да си правят сметката!! Тоест, да висят по още 2-3 часа в задръстването, защото тя - опашката от товарни автомобили е недостатъчна!
  • 9
    5
    Зърнарите
    Върнахте се от Малдивите и веднага на протеста.
  • 9
    4
    Обективен
    Е, то не може всяка есен да си купувате ново Ферари.
  • 12
    3
    Абе хора
    Да питам : с какво ще дойдат ? С тракторите или с Майбасите
  • 8
    2
    Дгд
    Бива да сте нагли ама чак пък толкова. Дано да продължи по същия начин
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари