ПП-ДБ: Готови сме да дадем поисканите от ГЕРБ министерства

0
Атанас Атанасов призова Мария Габриел да не бърза да връща празен мандат
Атанас Атанасов призова Мария Габриел да не бърза да връща празен мандат Видео: NOVA

Атанас Атанасов призова Мария Габриел да не бърза да връща празен мандат

"Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което правим, е да сменим премиерите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и така да продължи управлението. По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем. Сред тях са МВР и Министерството на иновациите и растежа." Това заяви съпредеседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. И допълни, че при истинска воля реформите могат да продължат.

"Имахме декларация, с която започна съвместната работа преди 9 месеца. В нея имаше ясни приоритети за съдебната реформа и регулаторите. Не сме спрели да настояваме за конкретизация на ангажиментите. Публикувахме преговорната си политика чрез меморандум. Не разбирам защо подписването на споразумение се поставя под съмнение. Има технологично време и има време да бъде подписано", посочи Христо Иванов. И допълни, че случващото се в момента му се струва излишно.

"Изготвихме нов документ заедно, като гледахме от този на ГЕРБ и нашия меморандум. Готови сме да публикуваме споразумението. Никога не е имало политическа криза, като през последните две години. Общо е желанието за реформи и за излизане от кризата", допълни той, предаде NOVA.

"Ротацията беше договорена при определени условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са полезни за България. За да няма спекулации още преди седмица казах, че нямам претенции да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми", посочи премиерът в оставка акад. Николай Денков.

На свой ред Асен Василев посочи, че спор по състава на МС няма. "Оказа се, че подписването на споразумението се отлага. Това е основната причина да има криза в преговорния процес. Може да се приложат корекции в документа. Напълно е възможно това да се окаже фалшива криза, но е възможно и да е реална. Всичко ще остане на хартия, ако в регулаторите не се изберат независими хора", подчерта той.

От своя страна ген. Атанас Атанасов призова лидера на ГЕРБ да се намеси. "Предлагам на Габриел да не бърза да връща празна папка утре и сутринта да намерим време да преодолеем различията. Не мога да разбера причините да забуксуват преговорите", отбеляза той.

Изявлението е в отговор на ГЕРБ-СДС, които обвиниха ПП-ДБ, че "не искат да поделят властта", затова им дадоха срок да размислят до понеделник в 12 ч., когато трябва да бъде връчен първият мандат. Освен това като причина за неуспешните преговори добавиха и нежеланието на партията на Петков, Василев, Атанасов и Иванов да дадат равнопоставеност между двете коалиции.

Президентът Румен Радев ще даде първия мандат на ГЕРБ-СДС в понеделник. В петък председателят на партията Бойко Борисов беше категоричен, че или мандатът ще бъде върнат изпълнен веднага, или отиваме на предсрочни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    2
    4444
    Пет лева са си пет лева. Герб ще рамислят, Пп ще останат на власт, но всичко ще е драматично до последно. Американски хепиенд, а народът не вижда холивудският край на България, който и готви тази купена и продадена измет, която ни управлява.
  • 12
    1
    Балканеца
    Утре ако излезе Джипко и поиска да му лапнат салама, тез всичките ще хукнат към Банкя хахаха, колко са жалки само, щяха да го променят, да го съдят, бойкикев се кълнеше "никога с гебр", на какви унижения са готови да се подложат за парици
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари