Росен Плевнелиев: Томислав Дончев е интелигентен, ще избута България със страшна сила

0
Няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков, допълни той
Няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков, допълни той Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков, допълни той

И днес президентът Румен Радев не коментира кога ще връчи първият проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. А въпреки редицата срещи между политическите сили през изминалата седмица, все още няма яснота дали ще бъде събрано мнозинство, което да подкрепи евентуален кабинет.

"Важно е да има правителство", обяви на военния парад президентът Румен Радев, но не коментира кога ще започне процедурата за връчване на първия мандат.

Пред Bulgaria ON AIR президентът Росен Плевнелиев заяви, че експертен кабинет на Борисов е добър вариант за разрешаване на политическата криза и обяви, кой би трябвало да седне в премиерското кресло.

"Ако е политическо правителство, един Томислав Дончев - колко е умен, колко е интелигентен, който знае всичко за България за Европа за света. Който продължава да гради мостове, едно изречение, но смислено - за мен той е перфектен, ако кажем програмно правителство. Човек, който ще избута България със страшна сила, а няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков", заяви Плевнелиев.

Според него в момента е нужно държавническо мислене и обединение около първия мандат.

"Най-силно би било това правителство да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. Защо не, ако приоритетът е Еврозона, Шенген, реформа - това правителство ще ги направи, нека ги подкрепят. Казаха, че няма, защото на буквичката "Ф" застанали в коридорите на НС като малко дете, като стандартни популисти, само на тяхното или на никой друг", добави Плевнелиев.

Междувременно втората политическа сила отказва да даде подкрепата си за първия мандат. Академик Николай Денков коментира, че ако се стигне до втория мандат, те са готови да го реализират.

"От деня, в който бяха обявени резултатите на изборите, до днес, ние чакаме ГЕРБ-СДС да реши какво ще прави. Вместо да дискутираме нашия избор какъв е, трябва да дискутираме избора на ГЕРБ. Борисов и хората около него са царе в това да търсят обяснение, защо нещо не са свършили, а тяхната работа сега е те да формират правителство", заяви акад. Денков.

Според предложения за премиер от ПП-ДБ, ГЕРБ си търсят оправдание, за да не подкрепят състав на кабинет с втория мандат.

"Това, което се оказа, е че те не очакваха ние да извадим състав на кабинет. Когато ние извадихме този състав, и той беше сравнително добър, те трябваше да си измислят как да избягат от тази ситуация. Начинът, по който решиха да се измъкнат, е да започнат да критикуват това, което до вчера изглеждаше добре", коментира посоченият за премиер от ПП-ДБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    А бе, ей,
    Чехльо, ти пита ли жена си преди да плещиш глупости?
  • 13
    2
    Аз
    Много е умен добре усвоява Европейските фондове -и парите ги няма и нищо насреща. Като магьосник е.
  • 11
    1
    Ванка с танка
    Ко речи?Жалко ,че за теб не може да се каже.Ти гледай времето какво ще е .Не се бутай там където не си нужен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари