Росен Плевнелиев поиска стабилност

0
6 партии отиват в парламента, значи имаме и честни избори
6 партии отиват в парламента, значи имаме и честни избори Снимка: БГНЕС / Архив

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017): След като народът е казал тежката си дума и изборите са били честни и почтени - задачата на политиците е да разчетат правилно сигнала и да вървим към повече стабилност и надграждане на институциите и демокрацията.

Това каза Росен Плевнелиев, президент на Република България в периода от 2012 - 2017 г., в предаването "Референдум" по БНТ.

"На пръв поглед се създава впечатлението, че е тежка ситуацията, но не считам. Ние сме накрая на един нормален цикъл, в който едно редовно избрано правителство отива към своя логичен край на мандата. Един редовно избран парламент също си отива в историята. Намираме се в една стандартна процедура. Конституцията е разписала много ясно. Забелязах като държавен глава, че Конституцията в трудни моменти помага ни да минем по един демократичен начин към един нов етап на развитие в нацията. Не считам, че има нищо извънредно. Просто политиците, които днес отговарят за България, трябва да разчетат какво каза народът.

Първо трябва да благодарим. Хората излязоха масово да гласуват, въпреки пандемията. Благодаря им за това, защото висока гражданска активност в труден момент, надгражда нашата демокрация. Второ, много млади хора излязоха да гласуват. Считам, че това е чудесно. След като народът каза тежката си дума, на това отгоре нито една политическа партия не оспори тези избори. 6 партии отиват в парламента, значи имаме и честни избори", допълни още Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари