Росен Христов: Готови сме за преговори с "Газпром"

0
Сред предложенията ще е удължаване на срока за взимане на оставащите количества газ по настоящия договор
Сред предложенията ще е удължаване на срока за взимане на оставащите количества газ по настоящия договор Видео: NOVA

Сред предложенията ще е удължаване на срока за взимане на оставащите количества газ по настоящия договор

"Активни разговор с “Газпром” все още няма, но служебното правителство е изпратило информация, че има готовност за възобновяване на преговорите", каза служебният енергиен министър Росен Христов в студиото на “Здравей, България” по NOVA.Той поясни, че отговор от руския доставчик очакват днес или най-късно в понеделник следващата седмица.

“Казахме им, че сме готови да възобновим преговорите по договора и че имаме предложения по редица изменения, които биха го оптимизирали”, каза още Христов.

Сред предложенията на служебния кабинет е удължаване на периода за взимане на оставащите количества газ.

“Няма как да изразходим количествата газ по този договор, категоричен е енергийният министър, затова предложението им е те да бъдат бъдат приемани и през 2023г. Той поясни, че разговори за възобновяване на договора няма да има.

“Говорим само за стария договор, заяви Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Който и да е
    Оставаше и да не сте, нали за това ви поставиха...
  • 4
    3
    !!!
    А ние, измамник, долен лъжец, национален предател и кремълска подлога, ние, безроднико мръсен, ние, българският народ сме готови да ти ударим един мощен шут в насрания задник и да те изхвърлим не само от властта, а от Бългаиря! Бягай да обадиш новината на рецитатора от село Славяново, че той нещо се ослушва и се прави, че не разбира за какво става дума!
  • 0
    2
    русенец
    А дали те са готови и виждат смисъл да разговарят с вас? Те пак ни продават газ, просто сега печелят повече.:)
  • 7
    1
    янкомикура
    Преговори и договорки може да има между равни или умни! Не сте нито едно от двете. Така че пак ще стане както ви наредят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари