Росен Христов: До края на годината трябва да е ясно бъдещето на ПАВЕЦ "Чаира"

1
В момента Помпено-акумулиращата водноелектрическа централа не работи
В момента Помпено-акумулиращата водноелектрическа централа не работи Снимка: БГНЕС

В момента Помпено-акумулиращата водноелектрическа централа не работи

„ПАВЕЦ "Чаира" има изключително важна роля за балансирането на електроенергийната система на страната. Тя обезпечава стабилността и сигурността на електроенергийната система на България и региона. Затова е важно да се направи всичко възможно централата да заработи отново”.

Това заяви енергийният министър Росен Христов при посещението си на хидрокаскадата “Белмекен-Сестримо-Чаира", цитиран от БГНЕС.

Според Христов до края на годината трябва е ясно бъдещето на Помпено-акумулираща водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) – Чаира. Тази водноелектрическа централа е важна не само за България, но и за региона.

В момента ПАВЕЦ "Чаира" не работи. Енергийният министър от служебния кабинет на Гълъб Донев се запозна с детайли от процеса на рехабилитация на съоръженията на централата, както и проблемите, довели до нейното спиране. 

На посещението присъства и изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари