Роднини изхвърлиха 62-годишен инвалид улицата

0
Роднини изхвърлиха 62-годишен инвалид улицата

Роднини изхвърлиха 62-годишен инвалид на поляна край омуртагсктото село Илийно. Човекът е диабетик, има ампутиран крак и гангрена на другия крайник. Драмата с Димо Христов започнала миналата седмица, когато той буквално долазил до дома на кметицата на Илийно, за да търси помощ, съобщава "Труд". Мъжът разказал, че снаха му го натоварила на кола и го изхвърлила на поляна с фургон в Илийно.

Там преди време живеел един от синовете му, който по-късно заминал за Варненско на дърводобив. Самият Димо също бил дървосекач, имал 8 деца. Трагедията му започнала, след като през март починала жена му.

Никой от наследниците му не го искал. Потресена, кметицата Вилдан Ахмедова търси помощ от социалните, полицията и медиите. Тя разказва, че мъжът бил видимо неадекватен. Социалните прибират по спешност страдалеца в болница. Според медиците Димо крещял, лазел по коридорите и подлудявал персонала. Човекът искал да му бият инжекция, за да умре и да се свършат мъките му. Социалните в Омуртаг са подали жалба в прокуратурата срещу роднините на мъжа, че не полагат грижи за болния си и безпомощен баща.

В Търговищко обаче няма институция, в която Димо може да бъде настанен. Водят се преговори със социалните в община Котел.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари