Родители и учители от ОУ "Иван Вазов" скочиха срещу художника Вальо Георгиев

6
Те били обидени от факта, че училището е обект на дело за обезщетение от 3000 лева за накърнени авторски права
Те били обидени от факта, че училището е обект на дело за обезщетение от 3000 лева за накърнени авторски права Видео: КИС 13

Реакциите на родители и учители от ОУ "Иван Вазов" в Русе, след като бе заведено дело срещу училището

Учител от ОУ "Иван Вазов" в Русе заведе дело за нарушени авторски права срещу училището, родители и учители се свързаха с телевизия КИС 13, за да покажат своята гледна точка по случая.

Учителят по изобразително изкуство Валентин Георгиев е бил част от проекта още от самото начало, но в един момент е престанал да комуникира с колегите си.

Освежаването на стаята по проекта е станало с безвъзмездния труд на учителите.

Стенописът е бил нарисуван, за да се заличат щети по стената, твърдят от училищното настоятелство.

Родители и учители са обидени от факта, че училището е обект на дело за обезщетение от 3000 лева за накърнени авторски права.

Някои от тях си спомнят, че през 2015 година е имало друг случай за заличаване на рисунка на Валентин Георгиев.

Като цяло становището на учителите е, че те приемат проекта за освежаване като кауза, която дава възможност училището да придобие по-европейски вид.

Въпреки заведеното дело, учителите ще продължат да работят безвъзмездно по проекта, като това лято ще освежат втория етаж, за да го направят приветлив за децата.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Гост
    Ako не беше на държавна служба, а рисуваше и продаваше картините си, тогава ти как щеше да им се порадваш, като нямаш два по два у джоба си?
  • -10
    2
    русенец
    Този русенски Рембранд като е така дълбоко засегнат, защо не стане художник на свободна практика? Ще рисува каквото си иска, ще продава на ценителите, ще печели милиони! За какво му е някаква си държавна заплатица?
  • 8
    1
    Русе
    А срещу директорката ще скочат ли? Щото и тя съди училището за наложени й безброй дисциплинарни наказания от РИО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари