Риши Сунак обяви извънредни парламентарни избори във Великобритания

0
Британският премиер е заявил, че се е срещнал с краля (Чарлз III), за да поиска разпускане на парламента
Британският премиер е заявил, че се е срещнал с краля (Чарлз III), за да поиска разпускане на парламента Снимка: ЕПА / БГНЕС

Британският премиер е заявил, че се е срещнал с краля (Чарлз III), за да поиска разпускане на парламента

Министър-председателят на Великобритания Риши Сунак свиква парламентарни избори на 4 юли, заявявайки, че "сега е моментът Великобритания да избере своето бъдеще", предаде The Sun и Фокус.

В изявление пред "Даунинг стрийт" Риши Сунак е заявил, че се е срещнал с краля (Чарлз III), за да поиска разпускане на парламента, и това искане е било удовлетворено.

Изненадващите ходове идват, след като официалните данни са показали, че инфлацията е спаднала до 2,3 % през април.

Сунак е заявил: "Сега е моментът Великобритания да избере своето бъдеще и да реши дали искаме да надграждаме постигнатия напредък или рискуваме да се върнем в изходна позиция. Без план и без сигурност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Sтанко
    Циганина от ЛонДон и той иска да го играе Va banque. До къде стигнахме??? Да ни управляват тия които преди време сме ги завладявали. Ама в природата винаги има кръговрат, а след него се пада по врат... Да го знаят тия нашите, които се мъчат да ни мамят и подлъгват за да докопат власт!!! Господ и Аллах няма да им помогне да си изплатят греховете!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари