Риши Сунак встъпва в длъжност като премиер

0
Той е третият британски министър-председател за последните два месеца
Той е третият британски министър-председател за последните два месеца Снимка: © AP Photo / David Cliff

Той е третият британски министър-председател за последните два месеца

Във Великобритания, Риши Сунак встъпва официално в длъжност днес като новия министър-председател. Той ще се срещне с крал Чарлз Трети, който ще го покани да състави правителство. Риши Сунак, който спечели надпреварата за лидерския пост на Консервативната партия, ще стане третият британски премиер за последните два месеца, отбелязва Нова телевизия.

Освен, че е изправен пред тежка международна обстановка, той ще трябва да се справи и със сериозните икономически предизвикателства в страната му, обхваната от неприятната комбинация от рецесия и растящи лихвени проценти.

Неясноти има и около отношенията между Лондон и Брюксел, а европейски лидери заявиха, че очакват стабилност от Риши Сунак. А от Белия дом обявиха, че в близките дни Джо Байдън ще се срещне с новия британски премиер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари