РИОСВ: В центъра на Русе се усещат миризми заради отпадъчните води от „Оргахим“

3
Екоинспекцията и ВиК започнаха проверка на на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД
Екоинспекцията и ВиК започнаха проверка на на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД Снимка: Dunavmost / архив

Екоинспекцията и ВиК започнаха проверка на на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД

От вчера два екипа на РИОСВ-Русе започнаха плановите проверки на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД. Те се извършват съвместно с представители на „ВиКРусе ООД, с който едното дружество има договор за заустване на отпадъчните води в канализационната система на града. „Оргахим“ АД подлежи на контрол по компоненти и фактори, а „Оргахим Резинс“ АД е оператор с комплексно разрешително.

Директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова проведе вчера извънредни срещи с ръководството на двете дружества и „Лубрика“ ООД по повод зачестилите оплаквания на жителите на Русе от характерни за производствата им миризми.

Към настоящия момент отпадъчните води от двете дружества, извършващи дейност в Западна промишлена зона, се заустват в промишлен колектор „Трети март“. От началото на тази година той е присъединен към довеждащия колектор на Градска пречиствателна станция за отпадъчни водиРусе. По тази причина специфичните миризми често се усещат от канализацията на града, предимно в централните и крайречните части на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    15
    Стефан
    Публикуват гръмко преди да е приключила проверката...после плащаме пари за дела, които водят предприятията и ги печелят... айде спри се па ЦОНКЕ! Линамар как са им комините?
  • 3
    14
    Иван Иванов
    Който не си плаща за лоби му правят проверки 10 човека по 2 седмици, губи се държавен ресурс! Явно и на дунавмост не плащат милите... Знаете ли, че на същия канал са и ЕКОН - те не правят козунаци
  • 3
    13
    Русенец
    Откога пречиствателната станция за отпадните води на гражданите е длъжна да пречиства и мръсните води на фирмите с химическо производство? Те, не трябва ли да се третират от пречиствателни съоръжения на самите фирми?
  • 7
    12
    Един
    Определени предприятия са покровителствани, защото си плащат. И те са невинни. Други, които не спонсорират хранилката са сочени за виновници. Замазват очи. И децата в Русе знаят кои са реалните причинители, но РИОСВто не може да установи реални източници. Ами нормално, кой бяга от хилядарки рушвет месечно . Както казваха в един филм: Да го ду.ат бедните
  • 11
    11
    Мнение
    Интересна предизборна изява на РИОСВ. Явно от тези предприятия не плащат рушвети и нямат покровители в София, та са по лесни мишени за пиар изявите на Цонка и сие, да замажат очите на русенци. Това не измества факта, че очевадни замърсители, появили се в Русе преди около 10години, намиращи се в другия край на града,не се проверяват и глобяват, а системно се тормозят бизнеси и производства, които са от десетки години в града.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари