РИОСВ отчете дейност, а русенци продължават да дишат отрови

2
Екоинспекторите се срещнали с проектантите на биофилтрите на „Монтюпе“ и какво променя това
Екоинспекторите се срещнали с проектантите на биофилтрите на „Монтюпе“ и какво променя това

Седмица след като от РИОСВ Русе установиха, че Монтюпе е изпускал вредни емисии във въздуха, но само веднъж, експертите от екоинспекцията се срещнали с екип от специалисти, проектиращи изграждането на биофилтрите на „Монтюпе“ ЕООД.

Срещата се състояла по молба на проектантите.

Обсъдени бяха констатираните проблеми по вентилационните системи на завода, причините за допускане на нерегламентираното изхвърляне на непречистени емисии, както и детайли по представените разработки – височина, оптимален обхват на вентилационните системи и др. технически параметри, съобщават от екоинспекцията.

Проектирането и въвеждането на биофилтри за пречистване на отпадъчните газове от производството на „Монтюпе“ ЕООД е в изпълнение на дадено предписание от РИОСВ – Русе и включено в инвестиционната програма на дружеството. Целта е да бъдат обхванати всички емисии от работната среда и тяхното пречистване преди да се изхвърлят в природата.

Така РИОСВ отчете дейност, а русенци продължават да дишат отрови - сигналите за неприятни миризми в града са ежедневни - няма сутрин, няма вечер, въздухът вони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари