Шефът на РИОСВ - Русе: Чакаме обяснението на Монтюпе

0
И след това ще преценяваме какво следва от тук нататък, заяви инж. Любомир Атанасов
И след това ще преценяваме какво следва от тук нататък, заяви инж. Любомир Атанасов Видео: КИС 13

Неорганизирано изпускане на емисии извън границите на площадката на "Монтюпе" в Русе, установиха при проверка експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/.

Нарушението е констатирано еднократно, в рамките на осъществен извънреден контрол на дежурните екипи. На 3 септември, след постъпили 13 сигнала на горещата телефонна линия за неприятни миризми, наподобяващи изгорял бакелит, са обходени кварталите "Възраждане", "Цветница", Източна промишлена зона и Индустриален парк.

За времето от 21:40 до 22:20 часа е извършен пълен обход на площадката на завода, на отстояние около 150 метра от оградата. От северната страна, с термовизионните камери е установено неорганизирано отделяне на емисии вредни вещества, под формата на поток с бледосивкав цвят над покривната повърхност на халета 2 и 3, съобщава за телевизия КИС 13 директорът на РИОСВ - Русе инж. Любомир Атанасов.

При обхода е констатирано, че част от транспортните врати на производствените халета са отворени. По време на проверката не е наблюдавано движение на техника, хора и товаро - разтоварна дейност през вратите. Спрямо дружеството ще бъдат предприети административно-наказателни мерки.

Освен това от РИОСВ - Русе продължават да упражняват стриктен контрол върху изпълнението на инвестиционната програма на предприятието.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

След една известна възраст да си добър в леглото, означава да не хъркаш.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари