РИОСВ: Няма замърсяване на въздуха в Русе

0
Цонка Христова: 90% от сигналите за замърсяване на въздуха са неоснователни
Цонка Христова: 90% от сигналите за замърсяване на въздуха са неоснователни Снимка: Архив

Цонка Христова: По-чувствителните хора усещат миризми, които не са вредни за здравето

Според екоинспекцията миризмите на химикали идвали от мазета на къщи, а други миризми идвали от запалени стърнища в Румъния.

Шефката на РИОСВ в Русе инж. Цонка Христова заяви, че няма превишения нито на средноденонощните, нито на средночасовите пределно допустими концентрации във въздуха на града.

Тя обясни, че има по-чувствителни хора, които усещат миризми, които не са вредни за здравето. Христова посочи, че РИОСВ е извършила извънредни проверки в местни предприятия и заводи, но всички издадени предписания се изпълнявали от тях, научихме от русенските медии.

„Няма залпови изпускания“, категорична е Христова.

500 сигнала за чистотата на въздуха

Близо 500 сигнала за чистотата на въздуха в Русе са подадени в период от 1 месец. Заради това от РИОСВ в Русе са взели превантивно мерки - направена е организация за вечерни реакции на сигнали, за да може да се проверят и потенциални причинители.

„Всяка вечер по двама колеги в група реагираха на всеки подаден сигнал. Може би 90% от тях бяха неоснователни“, каза Христова.

Миризми от битов характер

Христова разказа, че при проверка на сигнал за силно обгазяване в района на стадион Локомотив се оказало, че миризмата идва от скарата на ресторант. При проверка на сигнал за миризми на химикали се оказало, че те идват от мазета на къщи.

„Има такива миризми, особено от канализацията, които не може да бъдат спрени“, каза Христова.

Христова посочи, че миризми могат да идват и от палене на стърнища в Румъния, което е често явление през есента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    34
    бла бла
    Овца, колко ти плати Пенчо Милков да ръсиш лъжи?
  • 15
    33
    Цоне,
    Лапай рушвети до последно с Анелия и Светлана, че малко остана до пенсия! Пък ако се разпаднат Зелените или сглобката може и по- скоро България да се спаси от всичката ЗЕЛЕНА СГАН, с която напълнихте МОСВ.
  • 20
    32
    един там
    Свиньо дебела, трябва да те пребият с тояги за геноцид над русенци!
  • 15
    31
    до 30
    Че от какво да се срамува? Службичката и службичка - не се поти и напряга, заплатата и заплата, после и пенсията и ще бъде хубава. Ти трябва да се срамуваш, а и аз, че плащаме на такива които цял живот си гледат кефа и интереса, а не работата, за която сме ги назначили. Но, такъв ни е народа, то ненапразно през по-голямата част от съществуването си сме били под нечие робство.
  • 19
    30
    уу
    мама ти свиня лъжлива, как малко поне не те хвана срам?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари