Римски пазар отваря врати на 16 септември в Русе

9
Сексагинта Приста оживява с вълнуващи разкази, красиви римлянки, търговци и занаятчии
Сексагинта Приста оживява с вълнуващи разкази, красиви римлянки, търговци и занаятчии Снимка: Facebook

Сексагинта Приста оживява с вълнуващи разкази, красиви римлянки, търговци и занаятчии

Входът за Римският пазар е 2 лв. на човек. Децата до 7 г. влизат, без да заплащат входни такси.

Сексагинта Приста оживява с вълнуващи разкази за смели войни, красиви римлянки, местни търговци и занаятчии, информира "Дарик Радио".

Заповядайте на Римски пазар на 16 септември от 11:00 ч. на античната крепост в центъра на Русе (до Транспортна болница).

Приказка за шейсетте кораба – птици, разказана от актьора Илия Деведжиев, ще пренесе присъстващите във времето, когато Русе е част от Римската империя, когато смели легионери бранят завоюваните територии с умели бойни техники. Техните стратегически решения и въоръжение ще претворят реенакторите от Първа тракийска кохорта.

Римският пазар предлага още костюми от епохата, забавления, анимации, герои и истории, кулинарни практики. С помощта на ученици от Професионалната гимназия по облекло, дамите ще имат възможност да си подарят прически от римско време, а децата да си изработят съд на грънчарско колело или да участват в работилница за оцветяване на керамични фигурки.

Посетителите на Римския пазар могат да си купят млечни и пчелни продукти, бижута и сувенири, рисувано стъкло и дървени изделия.

От 18:00 ч. започва втората вечер на DANUBE SUNSET SESSIONS/ SOLIS OCCASUM с RudeBrutal и BOWAX. Те ще пускат музика още на 15 септември на Сексагинта Приста.

Входът за Римският пазар е 2 лв. на човек. Децата до 7 г. влизат, без да заплащат входни такси.

Римски пазар на Сексагинта Приста се организира от Регионален исторически музей - Русе и Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    цар Симеон на Борово
    С мойта кифла Надка , Българинов - цар на Русе, Ронито дето пише историята на ГРАДЕЖ, космоса и любовта шъ продаваме римски банички и гевреци у входа на тоз музей Който разбира, тук се спира
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари