Рибеното масло помага при главоболие

0
Дните с главоболие или мигрена са бреме за много хора
Дните с главоболие или мигрена са бреме за много хора

Дните с главоболие или мигрена са огромни въпросителни.

Чудим се кога ще се почувстваме по-добре, дали ще може да си свършим работата и се молим да не се скараме с някого, защото сме сприхави. Има начин да овладеем дискомфорта, пише Мила.

Тензионното главоболие, при което сякаш имаме пристягаща лента около главата, е причинено от растящ стрес и напрежение в и около главата, шията и гърба. Продължава от 20 минути до няколко дни. А мигрената е съпроводена с пулсиращо и силно главоболие, гадене, чувствителност към светлина или звук.

При 1/6 от хората тя засяга само едната страна на главата. Тензионното главоболие идва при нас след тревожност, депресия, стрес, проблеми със съня, затлъстяване, прекомерна употреба на кофеин, проблеми с врата или гърба, даже при алергии. Мигрената пък се причинява от хормонални нарушения, гени, непоносимост към храни, безсъние, напрежение в очите, ниска кръвна захар, хранителeн дисбаланс.

При някои жени мигрената започва малко преди или след началото на менструацията. За този неприятен проблем ще ви изпишат болкоуспокояващи като аспирин и ибупрофен, но се смята, че най-ефикасни са медикаментите от групата на триптаните. Ще ви препоръчат да почивате в тиха стая, като избягвате алкохол, силна светлина и храни с мононатриев глутамат, да масажирате болезнената зона, или да сложите горещ или студен компрес на главата си.

Ако вземате рибено масло (3000 г) ще намалите симптомите на мигрена.

Друг вариант за лечение е приемът на добавка от мултивитамини и минерали плюс обща дневна доза витамин В6 (50 г) и магнезий (600 мг). Те може да излекуват тензионни главоболия и да облекчат мигрена. Ако сте почитатели на билките, потърсете чобанка или моминска вратига.

И двете намаляват силата, продължителността и честота на мигренозните пристъпи. Много полезна е аминокиселината 5-HTP (5-хидрокситриптофан – 50 мг до 100 мг, 2 пъти дневно). Тя помага за покачване на невротрансмитера серотонин, отговорен за доброто настроение.

Други методи за лечение са: акупунктура, медитация, хомеопатия, масаж, йога, аюрведа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари