Резнаха кметска заплата заради неизвинени отсъствия

0
Управникът с най-дълъг стаж у нас – Тодор Атанасов от Ново село, вече ще взима минималните 420 лева
Управникът с най-дълъг стаж у нас – Тодор Атанасов от Ново село, вече ще взима минималните 420 лева Снимка: Марица

Управникът с най-дълъг стаж у нас – кметът на Ново село Тодор Атанасов, вече ще взима минималната работна заплата от 420 лв.

Възнаграждението му беше намалено с безпрецедентно за страната решение на Общинския съвет в Стамболийски, а причината са неизвинените отсъствия от работа. Атанасов беше засечен, че не стои на работното си място, от кмета на Стамболийски Георги Мараджиев. В резултат досегашната заплата на кмета на Ново село беше намалена от 1078 на 420 лв., предаде Марица.

В няколко последователни дни Мараджиев се опита да проведе лична делова среща със своя колега от Ново село, за да му съобщи новината за проектирането на канализация в селото и основен ремонт на местното училище, каквито досега не са се случвали. Оказа се, че никой не може да намери Атансов и общинският кмет също не прави изключение.

Многократно жители на селото сигнализирали, че управникът им не ходи на работа и управлява дистанционно през джипа си. Хората се редят на опашка около луксозното возило на кмета, за да му споделят проблемите си или за да им издаде и подпише удостоверения, разказват местните.

Мярката не е свързана с политически пристрастия и в нея няма нищо партийно. Доказателство за това е, че кметовете от другите три села на територията на общината – Йоаким Груево, Куртово Конаре и Триводици, които работят съвестно и вършат много работа в полза на хората, ще получат увеличение на заплатите си от по 150 лева”, коментира кметът Георги Мараджиев.

С това решение ще му покажат, че властта му е не е еднолична, коментират някои от жителите на пловдивското Ново село. Екипът на "Марица" многократно потърси за коментар на последните събития кметът Тодор Атанасов, но той не отговори на телефонните ни обаждания.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари