Ресторантьор: Хотелиерите се разбраха подмолно с министъра

1
Искаме оставката на Ангелов! Само обещава неща, които дори не зависят от него
Искаме оставката на Ангелов! Само обещава неща, които дори не зависят от него Видео: Bulgaria ON AIR

Някои от заведенията са пред фалит. Какво доведе до организиране на протест на ресторантьорите и защо те искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов?

"Както здравният министър, така и ние искаме да опазим живота на хората. Който не се чувства сигурен в тази зимна обстановка, да не идва, но протест ще има. Оставката на здравния министър е едно от исканията ни, но основното е да започнем да работим. Хотелиерите казваха, че ни подкрепят, а вчера подмолно отидоха при министъра", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗЛъчезар Захариев в студиото на "България сутрин".

"Те не можаха да ни убедят как от едната страна в хотелите може да се работи, а от другата - не и там е опасно. Нито здравният министър, нито останалите лекари успяха да ни отговорят на този въпрос", подчерта Захариев.

И попита защо, ако идва най-опасният щам, на 1 февруари разхлабват всичко: "Защо не пуснахме заведенията, а всичко останало да е затворено?".

"Никой не може да ме убеди, че в една нехранителна верига, където пипат всичко, е по-безопасно от заведенията, където има 2 метра разстояние", категоричен беше Лъчезар Захариев пред Bulgaria ON AIR.

И добави: "Днес от 15 хил. теста 800 са позитивни. Това е смешно - виждаме толкова рязък спад на заразените, а не ни отварят".

По думите му всеки следващ ден, в който може да отворят, е добре дошъл за тях, защото не са искали друго, освен да работят.

"Тези хора, които ще дойдат на протеста от провинцията, са месеци наред без доход. Това са хора със семейства, представете си да се приберете по Коледа и Нова година без доход", изтъкна председателят на БАЗ.

Той обясни, че са поискали оставката на здравния министър, защото вече не вярват в обещания.

"Само обещава неща, които дори не зависят от него", каза Захариев и добави, че нито един собственик не е получил все още средствата за обезщетение.

"Надявам се нашата логика на нещата, която се базира на техните цифри, да ги убеди, че ние не сме най-страшните. Протестът ще бъде мирен", увери Захариев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Съдията пита свидетел:
- Знаете ли колко ще ви дадат за неверни показания?
- Да, обещаха ми едно BMW.

Харесай Дунавмост във Фейсбук