Репатрират чужди граждани от Израел през Кипър

2
Днес в Ларнака ще бъдат  разкрити секции на посолствата на САЩ, Канада, Италия и Великобритания
Днес в Ларнака ще бъдат разкрити секции на посолствата на САЩ, Канада, Италия и Великобритания

Днес в Ларнака ще бъдат разкрити секции на посолствата на САЩ, Канада, Италия и Великобритания

В Кипър от днес се очаква да бъдат разкрити секции на посолствата на САЩ, Канада, Италия и Великобритания, разположени в координационния център в Ларнака, за да помогнат в процеса на обработката на документи и репатриране на техни граждани от Израел, предава БНР. В страната са в ход всички процедури по националния план за посрещане на масова евакуация от зоната на военните действия.

Никозия е особено загрижена за въпроса за сигурността и възможността за бързо увеличаване на потоците от бежанци и мигранти в следващите дни, като в същото време предоставя услугите си на други страни за хуманитарни цели, каза заместник-говорителят на правителството Янис Антониу.

Съгласно националния план за действие в извънредни ситуации ESTIA, който беше активиран във вторник, двете летища и двете пристанища са в повишена готовност за очакваните масови пристигания на евакуиращи се от кризисния район.

Летищата в Ларнака и Пафос в събота посрещнаха първите полети, извършени със самолети на военновъздушните сили на Обединеното кралство и Дания, които превозиха около 100 техни граждани от Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари