Ренета Инджова: Живеем в опустошена, ограбена и развратена държава

3
И бюрократи и роби вече вече не могат да съжителстват безропотно
И бюрократи и роби вече вече не могат да съжителстват безропотно Снимка: БГНЕС

В студиото на "Делници" по телевизия "Евроком" бившият премиер на България Ренета Инджова сподели някои на моменти горчиви констатации за настоящето и бъдещето на България и Европа.

"В каква държава живеем?", попита я от упор водещият.

Отговорът на Инджова беше категоричен: "В опустошена. Ограбена. Развратена".

Ренета Инджова обвърза тези негативни резултати с общата ситуация в Европа - особено в светлината на едно драматично събитие - пожара в парижката катедрала "Нотр-Дам дьо Пари".

"В сърцето на Европа се случи такъв погром, който кара Европа да покаже какво се е случило с устоите и ценностите й. Руини!", убедена е Инджова.

На въпроса на водещия "защо не възстановяваме българските храмове", тя поясни, че "над "Нотр-Дам" се е "спуснало божественото наказание".

В тази връзка Инджова подчерта, че всички световни лидери "с изключение на Тръмп и Пенс реагират изключително безбожно".

Бившият премиер подложи на критика и позицията на френския президент Еманюел Макрон.

Според нея "той имаше пет месеца да отговаря на 15-те изключително важни искания на "жълтите жилетки" и припомни как през този период е имало "нападения на луксозни магазини" и "това са бедните".

По думите й те поискали онова, което "Франция на уж братството, равенството и свободата" не им е дала.

Ренета Инджова отхвърли и дарителските жестове на днешни милионери за възстановяването на емблематичната парижка катедрала.

"С пари ли искат да купят Божията милост?", каза Инджова, и допълни, че "те не се покаяха за онова, което бюрократичните елити причиниха в последно време".

Когато водещият я покани да обясни днешната разлика между труда и капитала, бившият премиер изрази становище, че "пропастта между тях е изключително дълбока".

Тя обаче наблегна не толкова на икономическите измерения на кризата в Европа, колкото на нравствените й аспекти.

"Основното в кризата на Европа е амортизацията на отношението на човек към човека. Представянето на морала и религията като боза и смес", не скри разочарованието си от случващото се на нашия континент Инджова.

Тя прогнозира и сътресения, защото според нея "Европа бучи".

"Бюрокрацията се намира в изключително трудно положение, смята Ренета Инджова. "И бюрократи и роби вече вече не могат да съжителстват безропотно", прогнозира бившият премиер на България

Източник: Евроком
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари