Ремонтират детските площадки в кв. "Възраждане"

0

Кметът Пламен Стоилов огледа на място как върви ремонтът на новите детски площадки в русенския квартал „Възраждане“. Съоръженията за малчуганите до блок „Добруджа“ и до Покрития пазар вече са монтирани, но остават довършителните работи като поставяне на гумените плочки, люлките, довършване на огради и обновяване на пейки.

Най-нетърпеливите деца питаха кмета кога ще могат да ползват обновените детски площадки, а майките им констатираха, че от години не е правен ремонт на съоръженията. Нещо повече, една от площадките е била толкова неподдържана, че се превърнала в сборище на наркозависими и децата нямали достъп до нея. Днес тази площадка, в близост до детска градина „Радост“, е напълно обновена с нови уреди за игра, ремонтирана настилка и нови пейки.

Русенци благодариха на кмета за облагородяването на квартала им и поставиха въпроси за нови кошчета, пейки и осветление. Стоилов призова да се пускат писмени сигнали в Общината, за да има обратна връзка и исканията на гражданите да се разглеждат приоритетно по ресори.

Припомняме, че от миналата година в целия град стартира ремонта на една част от всички 237 детски къта. До края на 2014 година в Русе ще има 60 обновени по новите европейски стандарти площадки, а през следващите години поетапно ще бъдат ремонтирани и останалите. Предвижда се изграждането и на още една изцяло нова площадка на ул. „Сливница“, в централната част на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари