Ремонтът на стадиона приключва в края на март, но при едно условие

0

До края на март се очаква да приключат дейностите по ремонта на Градския стадион в Русе.

Това заявиха в късния следобед в петък от фирмата-изпълнител „Тарктур”, след като последните детайли за стълбовете за осветление пристигнаха от Турция. Това обаче може да стане факт, ако времето е благоприятно за напредващите дейности. Ако завали обилен дъжд, теренът около Градския стадион ще подгизне и ще пречи на тежкия кран да издига частите им.

Тревната настилка на терена се полага бързо и се очаква поставянето й да завърши в събота. Това не означава разбира се, че „Дунав” ще може да се завърне в Русе и да играе тук мача си със „Славия” на 2 април. Поне две-три седмици ще бъдат необходими, докато новата трева се захване на стадиона. Освен това трябва да мине и процедурата по лицензиране на съоръжението.

Започна издигането и на останалите стълбове за осветление. Кабелите за тях вече са прокарани, поставят се таблата. Скоро ще бъдат монтирани и самите осветителни тела.

Ремонтът на Градския стадион в Русе започна на 18 октомври и по различни причини се проточи дълго. Според неофициални източници, неговата стойност дори е надхвърлила отпуснатите от правителството 1 млн лв. , като забавянето се е получило по различни причини.

Община Русе смята да не спира, докато не направи пълна реконструция на съоръжението, заяви кметът Пламен Стоилов. През паузата в шампионата това лято предстои изграждането на ВИП-ложа и нова козирка, както и поставяне на нови седалки и места за журналисти. „В близките години смятаме да влагаме по 300-400 000 лв от общинския бюджет, докато не направим цялостна реконструкция на Градския стадион”, обеща Стоилов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари