Ремонтът на Градския стадион тече и през уикенда

2

И през уикенда тече ремонтът на Градския стадион в Русе.

Два багера вече са разровили половината от терена и напредват все повече. Паралелно, вече е напълно изкопана една от дупките, където ще се правят основите дългите по 32 метра за стоманени мачти на новото електрическо осветление. В момента се правят още два от изкопите, а четвъртият още не е започнат, пише 24 часа.

Заради особеностите на Русе и проблемите, които създава льосовата почва, стълбовете за осветление ще бъдат поставени на трибуните, с което малко ще се намали капацитетът на Градския стадион в Русе за зрители. Неочакваното решение бе доста коментирано из социалните мрежи през седмицата, но феновете на „Дунав” се обединиха около идеята, че и така и по-добре спортното съоръжение да ъде готово в най-скоро време.

След дълго очакване, на 18 октомври фирма "Тарктур" ЕООД най-сетне започна ремонта на Градския стадион в Русе. Стартът съвпадна и с посещението в Русе на министъра на спорта Красен Кралев. Така напролет „Дунав” най-сетне ще може да играе мачовете си пред собствена публика. Средства за ремонт на Градския стадион в Русе бяха отпуснати с решение на Министерски съвет от 15 юни 2016 г. С процедурата се зае спортното министерство, но заради различни специфики на планираните дейности и препроектирането им от Община Русе, тя бе официално обявена чак на 4 август

Според техническото предложение на "Тарктур" срокът на изпълнение на предмета на поръчката е от 60 календарни дни. За това време следват да се изградят електрически мрежи и съоръжения за модернизиране на стадиона. За осветяване на футболното поле ще се монтират стоманени мачти с височина 32 м. до надстройката за монтиране на осветителните тела. Ще се използват 46 броя прожектори на стълб. Предвидено е още да се подмени съществуващата дренажна система, намираща се в игрището, изграждане на автоматизирана поливна система и помпено оборудване.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари